Champix gebruik en dosering

Champix gebruik en dosering

Als het gaat om Champix gebruik en dosering, dan is het belangrijk om goed te weten hoe dit precies in zijn werk gaat. U moet immers niet denken dat u zomaar in het wilde weg de medicijnen kunt nemen en dat u daardoor op magische wijze geen behoefte meer heeft aan sigaretten. Het is heel belangrijk om het allemaal op de juiste wijze aan te pakken. Dit zorgt ervoor dat de kans dat het stoppen ook echt lukt, veel groter wordt. Alleen al om die reden is het dus de moeite waard om hier tijd en aandacht aan te schenken. De volgende informatie helpt.

Vroeg beginnen

Het juiste Champix gebruik en de dosering beginnen al ver voor het echte stoppen met roken begint. Wie erover denkt om niet langer te roken moet al enkele weken hiervoor voor het eerst tabletten gaan nemen. Champix komt immers altijd in tabletvorm. De dosering moet eerst opgebouwd worden. Dan enige tijd worden volgehouden en vervolgens zal het daadwerkelijke stoppen met roken pas gaan plaatshebben. Dan is het ook nog eens zo dat het daarna ook nog een tijd volgehouden moet worden. Het is dus altijd slim om zo vroeg als mogelijk te beginnen. Dat is anderhalve maand voor het echte stoppen.champix gebruik en dosering

Het Champix gebruik opbouwen

Om het medicijn optimaal te laten werken moet zowel het Champix gebruik en de dosering worden opgebouwd. In de eerste dagen van het gebruik, zo’n zes weken voor het echte stoppen, wordt daarom een lage dosis genomen. Zo kan het lichaam voor het eerst wennen aan het middel. Die dosis begint met een tablet van lage sterkte, eenmaal per dag. Na de eerste paar dagen, ongeveer een halve tot een hele week, gaat de dosis naar twee keer per dag een lage dosis. Zo wordt het iets verder opgebouwd. Dit zijn echter pas de eerste stappen die gezet worden.

Doorzetten

De dosering bij Champix gebruik is gedurende het gehele proces van belang. Dit helpt namelijk om door te zetten. Na een week of twee van gebruik moet de dosis naar hogere sterkte om tweemaal per dag te worden ingenomen. Dit is nodig om het lichaam klaar te maken voor het stoppen met het inhaleren van rook. Let er dus goed op dat dit met enige regelmaat gebeurt. Champix werkt namelijk beter nadat het gedurende lange tijd met de juiste frequentie is ingenomen. Wie hier aandacht aan besteedt zal meer kans hebben dat het stoppen lukt. Het is dus vooral een kwestie van goed doorzetten om te stoppen.

Niet zomaar stoppen

Als het gaat om Champix gebruik en dosering, dan is het ook belangrijk om te weten hoe het verder gaat nadat het stoppen al enige tijd bezig is. Zoals het opgebouwd werd, zo moet het ook weer worden afgebouwd. Dit is belangrijk want wie van het ene op het andere moment stopt kan allemaal negatieve effecten ervaren. Het belangrijkste negatieve effect is dat het stoppen met roken dan mislukt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Alleen al om die reden is het goed om net als het opbouwen ook het afbouwen zeer serieus te nemen.

Wilt u nu stoppen met roken met behulp van Champix?